Onze aanpak

Gedegen en bewezen succesvol

In 5 stappen naar je nieuwe vaste baan!

Samen met je persoonlijke adviseur helpen we je in 5 stappen op weg naar je nieuwe vaste baan in de techniek.

Onze aanpak is maatwerk. Daarom beginnen we altijd met een goed gesprek. Daar leren we je graag beter kennen. Met jouw wensen als uitgangspunt stellen we vervolgens een persoonlijk zoekprofiel op. En zoeken een baan die op jouw lijf geschreven is. Onze aanpak is gedegen en bewezen succesvol: zo helpen we 92% van onze mensen naar een nieuwe vaste baan.Alles duidelijk op een rij

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Een samenwerking begint altijd met een goed gesprek. Dat kan bij ons op kantoor of op een locatie naar keuze. In zo’n eerste gesprek willen we je graag écht leren kennen. Zo horen we graag over je achtergrond, welke opleidingen je hebt gevolgd en bij welke bedrijven je hebt gewerkt. 

Maar we kijken ook graag verder. Wat vind je belangrijk in werk? In wat voor organisatie voel jij je thuis? Waar zie jij jezelf over een paar jaar? Daarnaast vertellen we je ook meer over Job Personeelsmakelaar, onze persoonlijke manier van werken en beantwoorden we alle vragen die je voor ons hebt. 


Stap 2: Opstellen profiel

Met jouw wensen als uitgangspunt stellen we een persoonlijk zoekprofiel op. Hierin stellen we vast wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. We scherpen je CV aan, brengen je vaardigheden in kaart en bekijken op welke manier je jezelf wilt ontwikkelen. We bepalen welk type bedrijven en branches daarbij passen en in wat voor team je je thuis voelt. 


Stap 3: Wij gaan op zoek

Met je persoonlijke profiel als uitgangspunt gaan we voor je op zoek naar een nieuwe baan. Speciaal voor jou. Want bij Job is dat altijd maatwerk. We kijken naar de mogelijkheden bij de toonaangevende bedrijven in Zuid-Nederland die we tot onze klantenkring mogen rekenen. Maar ook daarbuiten. 

We gaan altijd persoonlijk langs om de sfeer in een bedrijf te proeven. Sterker nog, soms werken we zelfs een dagje mee. Zo krijgen we scherp inzicht of de baan en werkgever bij je past. Je mag er dan ook op vertrouwen dat de banen die we je aanbieden écht aan jouw wensen en eisen voldoet.  


Stap 4: Aan de slag

Eenmaal de juiste vacature gevonden, dan begeleiden we je persoonlijk bij het sollicitatieproces. We helpen bij de voorbereiding en gaan indien gewenst mee op gesprek. Bij een positieve uitkomst zorgen we voor een goed pakket arbeidsvoorwaarden passend bij het bedrijf en je opleiding en ervaring. 

Ben je eenmaal gestart met je nieuwe baan dan word je daarbij door ons intensief begeleid en gecoacht. We initiëren eind proeftijd- en andere voortgangsgesprekken en houden contact met je direct leidinggevende.


Stap 5: in vaste dienst!

Als het moment daar is helpen we je met de overstap naar een vast dienstverband bij het bedrijf waar je werkzaam bent. We ondersteunen je bij de onderhandelingen over salaris en andere arbeidsvoorwaarden en begeleiden je bij de ondertekening van het contract.

Ook daarna blijven we betrokken. Je bent altijd welkom voor een kop koffie. Gewoon voor de gezelligheid, maar ook als je vragen hebt over je loopbaan, opleidingen, wetgeving, contracten of arbeidsvoorwaarden: je kunt altijd bij ons terecht. 


Op zoek naar een nieuwe vaste
baan in de techniek? 

Wij helpen je graag! Kom langs voor
een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Verhalen van anderen die je voorgingen

Vele technici hebben we de afgelopen jaren mogen begeleiden naar een nieuwe vaste baan. Zij zien ons als hun persoonlijke arbeidsmarktadviseur voor alle stappen in hun loopbaan. Stef, Henk en Gino vertellen je graag over hun ervaringen. Het zijn verhalen waar we trots op zijn


'De eerste vacature die werd aangeboden was perfect!'

'Hoge werkdruk, veel reistijd en te veel van huis. Dat was de situatie waar ik in zat toen ik bij Job aanklopte. Ik zocht een nieuwe vaste baan met een betere werk-privébalans. De eerste vacature die door Job werd aangeboden, was een schot in de roos. Het was precies waar ik naar op zoek was! En dat resulteerde direct in een vast contract!' 

Henk, After Sales Monteur


'Met die nieuwe baan heb ik een veel betere werk-privébalans'

‘Ik werkte door heel Europa, was veel onderweg. Toen ik vader werd ging dat niet meer. Job regelde een nieuwe vaste baan als storingsmonteur. Nu ben ik elke dag tenminste een dagdeel thuis en zie ik mijn zoontje dagelijks!’

Stef, Storingsmonteur'Ik ga nu weer met plezier naar mijn werk!'

'Minder vergaderen en weer meer met mijn handen werken! Dat was de vraag waarmee ik bij Job kwam. Of ze een nieuwe vaste baan konden regelen als Hoofd Technische Dienst die aan die eisen voldoet. En dat lukte bijzonder goed!'

Gino, Hoofd Technische Dienst