Recruiter gezocht!

Ben je creatief en stop je pas als de puzzel opgelost is? Vind je ‘How its made’ op Discovery ook een interessant programma? Als je een spelletje speelt, wil je dan ook altijd winnen? Dan is de kans groot dat we op zoek zijn naar jou in functie van Tech Recruiter!

Om de beste (technische) mensen uit de markt te halen dienen we altijd alert te zijn! Wij doen datgene wat nodig is om met de juiste kandidaten aan tafel te komen, en meer! Jouw rol wordt het continue sourcen, searchen en werven van de beste techneuten.

Je zult potentiële kandidaten moeten overtuigen én uit kunnen leggen wat het voordeel is om bewust voor een volgende stap bij één van onze opdrachtgevers te kiezen. Je kent de weg op internet en weet waar onze doelgroep zich bevind en bent creatief genoeg om ook andere wegen te bewandelen. Jouw (en ons) succes zal ook zitten in het structureel bouwen van een netwerk aan kandidaten.

Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière en wil je onderdeel uitmaken van een ervaren, snel schakelend, flexibel en winnend team? Ben je technische, commercieel, een zelfstarter en een doorzetter die bereid is verantwoordelijkheid te nemen? Reageer dan snel!

Stel je voor

collega's die actief bijdragen aan jouw verdere persoonlijke ontwikkeling

Wat hebben we te bieden?

  • Persoonlijke werkwijze en aanpak
  • Je eigen verantwoordelijkheid nemen binnen (winnend) team waar hard werken en plezier samen gaan
  • Je ervaren (toekomstig) collega’s gaan actief bijdragen aan jouw verdere persoonlijke ontwikkeling
  • Veel vrijheid in functie en handelen
  • Doorgroeimogelijkheden
  • Uiteraard een boven marktconform salaris
  • Een bovengemiddelde bonusregeling
  • Een Inspirerende & dynamische werkomgeving

Job Personeelsmakelaar richt zich op werk voor technische professionals in de uitvoerende techniek in Zuid-Nederland. En op een heel persoonlijke aanpak. Want wij zoeken niet de juiste persoon bij een baan, maar de juiste baan bij de persoon.

Aan vacatures hebben we geen gebrek, maar we willen wel de (soms) schaarse techneut blijven bereiken. In de loop der jaren hebben we een gedegen netwerk opgebouwd, spreken we de taal van de techneut en zijn we in staat om snel tot actie over te gaan. Uiteraard borgen we dat ieders persoonlijk belang juist afgewogen wordt alvorens we in actie komen. Hierdoor hebben we een grote gunningsfactor en kunnen we kwaliteit en maatwerktrajecten garanderen.

Hoe kan ik reageren?

Stuur een mail naar info@jobpersoneelsmakelaar.nl. Vertel ons daarin in het kort iets over je zelf. Wie je bent, welke opleidingen je hebt gevolgd en werkervaring je hebt opgedaan. 

Ook horen we graag waarom je interesse hebt in een baan als Technisch Recruiter. Voor meer informatie over JOB personeelsmakelaar kijk je hier op de site of neem contact met ons op.

Mogen wij ons voorstellen...

Hans Leenen | Koppelt persoonlijkheden in techniek - Job Personeelsmakelaar

Hans Leenen

Techniek zit in het DNA van Hans. Begon ooit als monteur en groeide door naar management functies in de technische arbeidsbemiddeling. Zet nu als ondernemer zijn kennis & kunde in om te komen tot waardevolle verbindingen tussen bedrijven en technische professionals.

Harm van Wichen | Koppelt persoonlijkheden in techniek - Job Personeelsmakelaar

Harm van Wichen

Harm heeft een passie voor mens en techniek. Als monteur leerde hij de technische wereld bijzonder goed kennen. Sinds 2002 is hij actief in de bemiddeling van technische personeel waardoor hij een enorm netwerk aan technische bedrijven heeft opgebouwd.

Karin Nap | Koppelt persoonlijkheden in techniek - Job Personeelsmakelaar

Karin Nap

Karin heeft een secretariele achtergrond toegespitst op Personeel & Organisatie. Dat is een bewuste keuze omdat ze de menskant belangrijk vindt en het voor alle medewerkers goed wil regelen. Zit als administratief ‘spin in het web’ bij JOB uitstekend op haar plek. 

Ruud Kollée | Koppelt persoonlijkheden in techniek - Job Personeelsmakelaar

Ruud Kollée

Ruud heeft reeds jarenlang ervaring in de commerciële arbeidsbemiddeling. Vanuit een projectmatige aanpak (12 jr) zocht hij naar een meer persoonlijke en gestructureerde aanpak. 
Het bieden van zekerheid aan kandidaten geeft hem de voldoening die hij zocht.

Roger Anthonio | Koppelt persoonlijkheden in techniek - Job Personeelsmakelaar

Roger Anthonio

Roger heeft al enkele jaren ervaring als recruiter en vind het kwalitatief bij elkaar brengen van vraag & aanbod een sport! Ieder mens is anders en ook elk bedrijf heeft zo zijn/haar eigen bedrijfscultuur. Met name het sociale aspect om bovenstaande goed in kaart te brengen en te matchen geven hem energie!